Föreläsare & moderator.  

Tack Ewa för att du tillsammans med övriga i panelen gjorde detta svåra ämne så inspirerande och samtidigt lärorikt. Du är klok som en bok och man märker att du om någon förstår detta med oss i besöksnäringen som hela tiden brottas med känslan av att det är så roligt. Fantastiskt och jag ska absolut läsa och lära mer av dig.
Anna SpjuthVD / Hotelldirektör Preopening
Nordic Choice Hotels @ Urban Escape


Med både humor och allvar får Ewa in fullträffar i både hjärta och hjärna vilket bidrog till att jag fick ett antal nya insikter om mig själv.Arne Mattisson, Pricewaterhouse Coopers

Välj Ewa som föreläsar om du vill ha äkthet i berättelsen. Hon har utmanat livet, men livet har också utmanat henne. Hon är en sann entreprenör och hennes främsta egenskap är att hon genomför sina idéer och går i mål med projekten. Ett sådant var att övertyga ABBA om att få öppna ett museum till deras ära. Hon kan inspirera som få och delar generöst med sig av sin livsvisdom till både medarbetare och ledare. Hon lär oss tro på oss själva och hur vi medvetet kan ta ansvar för vårt eget liv och påverka både stressnivå och arbetsglädje. Ingen går oberörd från en föreläsning med Ewa Wigenheim.

Föreläsningsteman:

  • Konsten att veta vad man vill & Förverkliga det - inspirationsföreläsning.
  • Yes you can - att ta ut mål och nå det.
  • Arbetsglädje nu.
  • Mänsklig hållbarhet. Så hanterar ni ett stressigt arbetsliv med hälsan i behåll. 
  • Den osannolika berättelsen - Från ABBA till munkarna i Laos. 
  • Eller en blandning av ovanstående vi specialsyr. 

Undvik stressfällan i yrkeslivet och behåll den psykiska hälsan!

Livet och arbetslivet rusar i en allt högra fart. För att klara stressen med balansen i behåll behöver vi lära oss hantera den. Gränssättning, självdiciplin och självkännedom är några nycklar. Vi behöver förstå stressens symptom och hur vi själva kan förändra negativa beteendemönster i tid. Nutidsmänniskan behöver också förstå och använda effektiva metoder för återhämtning. I denna föreläsning får deltagarna lär sig varför vi blir stressade, kroppens varningssignaler och enkla knep för att inte bränna ut sig. Deltagarna får också lära sig kontorsmeditation för effektiv återhämtning i vardagslivet.  En lärande, underhållande och inspirerande föreläsning för alla oavsett titel på visitkortet.

Innhåller: Stress hantering och mänskligt hållbarhetstänk. Deltagarna får även lära sig en mindfulnessmeditation på västerländskt sätt samt en mp3-fil med en guidad meditation för att kunna fortsätta hemma Deltagarna får också lära sig kontorsmeditation att praktisera dagligen. 

Förslag: Inslag i konferensdagen. Afterworkmeditation. Morgonmeditation. Eller föreläsning inkl workshop för att lära sig från grunden. Deltagarna kan också få en webbaserad kurs i meditation + guidade meditationer som uppföljning och för långvarig effekt.
Kontakta ewa@wigenheim.se

 

YES YOU CAN!
Från tanke till handling in ända in i mål.

Att komma på idéer är en sak, att genomföra dem och gå i mål är en annan. Ewa är en sann entreprenör vars främsta egenskap är att hon genomför det hon förutsatt sig. Att lyckas övertala världens mest svårövertalade grupp ABBA, att få öppna ett museum till deras ära är en sådan bedrift. Men hon har gjort många fler.

I denna föreläsning lär hon oss att bli modigare och överkomma hinder under mottot Yes You Can. 

Genom att dela sin hisnande livshistoria får deltagarna kunskap i vad som ofta hindrar oss från att starta eller göra klart projekt. Vi får lära oss vad inre drivkrafter är och hur man aktiverar dem. Samt hur man får idéer att flyga och nå mål i livet, och arbetslivet, på ett enklare och snabbare sätt. Hon lär oss också med lätthet hur ni som företag eller du som individ kan sätta och nå mål. 

Innehåller: Inspiration, entreprenörskap, humor, målfokusering, stresshantering och framtidstro.

Arbetsglädje nu!

Arbetsglädje kommer inifrån.
Att en medarbetare som mår bra gör ett bättre jobb är en självklarhet. Men hur får man människor att känna arbetsglädje när den negativa stressen blivit en del av vardagen? Det går knappas att skriva ”var glad & tacksam” i en befattningsbeskrivning. I denna föreläsning ger Ewa kunskap och konkreta tips om hur alla företag systematiskt, strukturell och individuell kan arbeta för att öka välbefinnandet på jobbet och i sitt eget liv. Samt hur man minskar den upplevda stressen och vänder negativitet till positiv energi. Deltagarna går ifrån föreläsningen med en konkret bruttolista på nästa steg mot ökad arbetsglädje.

Den osannolika resan från ABBA till munkarna i Laos. Från världens rikaste till de fattigaste.

Följ med på en spännande livsresa från första samtalet med Benny Andersson om att få starta ett ABBA museum. Hur hon lyckades övertala Björn, Benny, Agnetha och Annifrid och  följ med in bakom kulisserna i detta unika projekt.
Få också ta del av de händelser som ledde till en livskris och att hon släppte allt och åkte till Laos för att arbeta med buddhistiska munkar. Ta del av de lärdomarna hon fick av att arbeta med världens rikaste människor till de som inte äger någonting. Förstå meningen med livet och vad som är viktigt.  En insiktsfull yttre och inre resa som handlar om hur du kan leva annorlunda här och nu i ditt liv. 
En underhållande, inspirerande, rörande och lärande föreläsning som bara Ewa i hela världen kan berätta om.

Tack för ett mycket givande och engagerande föredrag i fredags! Alla var supernöjda och inspirerade av ditt pass. Detta trots att det var 6:e dagen av möten o utbildningar.
Barbro Fridlund,
Verksamhetschef STF

"Ewa Wigenheim, damen som vet hur man fångar en publik. Retoriken satt där den skulle och utstrålningen likaså. Spända, roade och lite oroade satt 200 damer och bara lyssnade, njöt och lät sig svepas med på Ewas resa. Att dessutom få lika många damer att blunda och hitta sig själva en liten stund var en underbar upplevelse fylld med kärlek och energi. Ewa träffade många rakt i hjärtat förstod man då man hörde kommentarerna efteråt. Tack från en massa damer i Österbotten Finland".
Katta Svenfelt arrangör av En Hel Kvinnodag


Täby kommun utvärderar enligt följande: Hela gruppen lyssnade och interagerade . Ewa hade ett välgenomtänkt budskap som var anpassat till gruppen. Att han är nöjd.
Flow Talk, talaförmedling. 

Du kan inspirera folk på en helt annan nivå och hjälper andra entreprenör att våga satsa samt förverkliga deras drömmar. Din föreläsning blowed me away! Man kan vara rik på många sätt. I min värld är du rik och framgångsrik.
Monuique Höglund, GZ businessclub


Med både humor och allvar får Ewa in fullträffar i både hjärta och hjärna vilket bidrog till att jag fick ett antal nya insikter om mig själv. Arne Mattisson, PWC

TACK för den inspirerande och intressanta föreläsningen du gav på kvinnodagen den 22.3 i Pedersöre, Finland. Vi var många i publiken som njöt av att bara lyssna och ta in. Det berörde, temat är viktigt. Många sliter hårt i livet och mår därefter. Lyssnar på andra, säger aldrig nej, fortsätter kämpa. Jag tror du lyckades tända en liten gnista av insikt. Det går att göra livet annorlunda. Man måste bara våga lite. Och få lite hjälp på traven. God fortsättning med det du gör och tror på!
Med vänlig hälsning, Åsa, en kvinnodagsdeltagare


Med värme, kärlek och mycket humor får Ewa oss alla att följa med på en resa som berör. Att uppleva så mycket både roligt och tråkigt och att sedan förmågan att förmedla allt detta under några timmar är otroligt starka. Ewa är en fantastisk berättare och vi alla som hade förmånen att få lyssna på Ewas resa pendlade mellan skratt, fniss och tårar. Jag tog med mig mycket ifrån kvällen men ordet MOD är fortfarande i mina tankar när jag tänker på Ewa och allt vad hon upplevde. Önskar jag hade hälften av ditt MOD.
Pia Källqvist, Systembolaget

Föreläsningsförfrågan maila till:

Totte Freidenfelt
Artistagent och förmedlare
Mobil; 0708-23 98 00
Email; info@tottesagency.se

eller ewa@ wigenheim.se

Ewa Wigenheim
Krukmakargatan 22
118 51 Stockholm
Telefon 070-523 89 33
ewa@ wigenheim.se


Få livsinspiration och inbjudningar 2 gånger i månaden